Salarisverwerker en/of accountant: help jouw klant aan liquide middelen met deze slimme applicatie

Gouden ideeën die werken

HR5 is een HRM-kennispartner voor zowel MKB als grotere ondernemingen, het volledige HR-dienstenpakket zit bij hen onder één dak. Toen directeur Paul met Patrick Borghs aan tafel zat, viel hem meteen op met hoeveel passie, precisie en oprechte interesse Patrick te werk gaat. Paul: “Patrick weet hoe belangrijk het is om aan de voorkant honderd procent in control te zijn. Hij heeft gouden ideeën, maar daar blijft het niet bij. Hij voert ze ook echt uit! Door onze strategische samenwerking kan ik onze klanten nóg beter van dienst zijn!"

Paul: “Onze dienstverlening omhelst, naast andere HR-diensten, ook de salarisverwerking. Onze klanten zijn werkgevers die netjes hun premies afdragen, vaak te veel zelfs. Wij moeten dat natuurlijk in de gaten houden, maar vaak krijg je niet voldoende informatie over de (ex-)werknemers. Je weet immers niet wat je niet weet en laat daardoor geld liggen voor je klanten. Met de applicatie loonkostenvoordelen, krijg je dat snel en professioneel boven tafel. Wij bieden dat altijd standaard aan bij onze nieuwe klanten, door middel van een automatische koppeling met ons personeel- en salarisverwerkingssysteem, en hebben dit ook reeds voor veel bestaande klanten succesvol gecheckt. Voor één van onze relaties, met drie fte personeel, bleek dat er maar liefst € 21000,- terug te vorderen was aan teveel betaalde premies of onbenutte voordelen. Dat lijkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het echt niet! 


En als je met drie fte al zoveel terug kunt claimen, hoe is dat dan als je veel meer personeel hebt? Als ik onze klanten en onze HR5-professionals m.b.v. deze innovatieve dienst van dienst kan zijn, en aan de voorkant 100% in control kan zijn, dan wil ik dat zeker aanbieden!”

Slimme, korte vragenlijst

De tool spoort alle onbenutte kansen op. Accountants en administratiekantoren hebben nu eenmaal vaak niet voldoende inzicht in het arbeids- en uitkeringsverleden van medewerkers én ex-medewerkers. Bedrijven hoeven alleen maar het personeelsbestand met indiensttredingen over een bepaalde periode aan te leveren. Alle medewerkers ontvangen een mail met een korte gedigitaliseerde slimme vragenlijst, waar ze hooguit twee minuten mee bezig zijn. Op basis van de antwoorden zorgt Zekerheyd voor verdere afhandeling richting het UWV en/of de Belastingdienst. Uit de praktijk blijkt dat de meeste bedrijven geld laten liggen, geld waar ze gewoon recht op hebben. Zonde toch?