Laat het geld niet liggen! Stap voor stap sociale premies terugvorderen

9 januari 2022

Het is heel goed mogelijk dat uw bedrijf geld heeft laten liggen, doordat te veel betaalde sociale premies (vanaf 2017) niet teruggevorderd zijn. Zonde, want die extra liquiditeit is voor elke organisatie welkom! Met de snel veranderende wet- en regelgeving is het ingewikkeld om alle regels nu en met terugwerkende kracht toe te passen op alle medewerkers én ex-medewerkers. Om erachter te komen of en zo ja hoeveel u terug kunt vorderen bij de Belastingdienst en het UWV, kunt u gebruik maken van een speciaal hiervoor ontwikkelde app. En valt er niets terug te vorderen? Dan betaalt u ook niets! No cure, no pay dus. 


De applicatie spoort in feite alle onbenutte kansen op. U heeft snel en volledig inzicht of er geld terug geclaimd kan worden of dat u bijvoorbeeld door het aantekenen van bezwaar op beslissingen ook in de toekomst niet te veel gaat betalen. Misschien denkt u nu: ‘maar daar heb ik toch een accountant voor?’. Dan heeft u helemaal gelijk. Maar het is ook logisch dat accountants en salarisverwerkers vaak niet voldoende inzicht hebben in het arbeidsverleden van (ex-)medewerkers en alle regels omtrent sociale zekerheid kennen, waardoor er toch geld blijft liggen. Zonde!

Hoe werkt het?

Om snel inzichtelijk te maken of er geld terug geclaimd kan worden, hebben wij een app ontwikkeld. In feite doen we niet meer of minder dan het personeelsbestand screenen dat door een bedrijf wordt aangeleverd. Bij voorkeur is dat één keer aanleveren van een personeelsbestand met alle indiensttredingen vanaf 2014 tot heden. Alle medewerkers ontvangen per mail een gedigitaliseerde vragenlijst. Door het slimme ontwerp en op basis van voorspelling krijgen deze mensen meteen de juiste vraag voorgeschoteld. Ze zijn maximaal twee minuten van hun tijd kwijt met het beantwoorden van de vragen. Na het uitvoeren van de screening, zorgt Zekerheyd voor de verdere afhandeling richting het UWV en/of de Belastingdienst, daar heeft u dus geen omkijken naar.

Privacy

We kunnen ons voorstellen dat u zich meteen afvraagt hoe het zit met de privacy. Wees gerust, want bij de bouw van de applicatie is er rekening gehouden met ‘privacy by design’. Bijzondere persoonsgegevens worden versleuteld en de antwoorden worden direct gecodeerd. De applicatie bevat een scala aan beveiligingsmaatregelen en wordt gehost op een ISO9001 en ISO27001 gecertificeerde server. Maandelijks wordt een penetratietest uitgevoerd uit om mogelijke beveiligingsrisico’s in kaart te brengen. Over de privacy en veiligheid hoeft u zich geen zorgen te maken!