Kostprijs verlagen door beheersing van verzuim

28 oktober 2021

Kostprijs verlagen door beheersing van verzuim

Verlaging van de kostprijs is een belangrijk middel om als uitzendbureau onderscheidend en concurrerend te zijn. Een effectieve manier om de kostprijs te verlagen, is het beheersen van verzuim na het einde van de contractperiode.

Door het uitzendbeding eindigt de uitzendovereenkomst direct bij ziekte. De medewerker gaat ziek uit dienst en heeft recht op een ziektewetuitkering.

Uitzendorganisaties kunnen kiezen om eigenrisicodrager te worden voor de ziektewet. In geval van eigenrisicodragerschap zal een private verzekeraar de uitvoering van de ziektewet overnemen van het UWV. In dat geval worden de werkelijke ziekengelden of een verzekeringspremie betaald aan de private verzekeraar.

Door personeel te screenen bij de indiensttreding zien we dat wordt voorkomen dat ten onrechte ziekengelden achteraf worden afgedragen aan private verzekeraars. Helaas zien dat we werkgevers geregeld twee jaar een ziektewetuitkering betalen. Terwijl dit na controle onterecht blijkt te zijn, omdat de betreffende medewerker bij de indiensttreding al voldeed aan de no-riskpolis.

In geval van eigenrisicodragerschap voor de ziektewet kunnen wij met onze geautomatiseerde claimbeoordeling voor u checken of u niet te veel ziekengelden heeft betaald.

Meer weten? Neem contact op.